Van hongerdieet leeft u langer
Tech

Van hongerdieet leeft u langer.

Wetenschappers hebben vastgesteld dat iemand die extreem weinig eet, daadwerkelijk langer uit de grafkist blijft. Over deze kwestie was wat onenigheid, omdat een ander experiment deze conclusie onderuit haalt. 

Een belangrijk apenexperiment bleek namelijk het tegendeel te bewijzen, maar uiteindelijk bleek dit experiment helemaal niet goed uitgevoerd te zijn. De apen werden vanaf hun geboorte al op een streng dieet gezet, terwijl dit pas vanaf volwassen of middelbare leeftijd had moeten gebeuren. Dit om zo het hongerdieet zijn levensverlengende werk te laten doen, weet De Volkskrant.

De zogeheten 'calorische restrictie' lijkt een manier om weefsels langer 'goed' te houden. Onder andere wormen, vliegen en muien leven tot tientallen procenten langer als ze extreem weinig voer binnenkrijgen. Bij mensen zou dit ook kunnen werken zeggen experts. Zo zouden we minder last krijgen van ouderdomskwalen. Wetenschappers zijn daarom op zoek naar medicijnen die de effecten van het dieet nabootsen. Op het hongerdieet leven is namelijk niet te doen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →