Van Moorsel noemt dopingbeschuldiging 'zielig'
Sport

Van Moorsel noemt dopingbeschuldiging 'zielig'.

Oud-olympisch kampioen Monique Knol weet het zeker: oud-wielrenster Leontien van Moorsel heeft doping gebruikt. Van Moorsel noemt de beschuldiging zielig. 

Knol suggereerde al eerder dopinggebruik bij Van Moorsel, maar noemde nooit haar naam. Bij Radio 1 deed ze dat deze keer wel. Ze baseerde zich op de wisselvallige resultaten van haar concurrent en meende dat ze ook werd overgeslagen tijdens controles. Van Moorsel reageert bij Omroep Brabant: "Als je iets achterhoudt, moet je iets opbiechten. Maar wat moet je opbiechten als je niets op te biechten hebt?" 

De wielrenster heeft het fragment teruggeluisterd. "Dan hoor ik een heel gefrustreerde Monique Knol en dan denk ik: na zoveel jaren... Iedereen die mijn carrière heeft gevolgd, weet dat ik altijd heel stabiel heb gepresteerd. Van de junioren tot het moment dat ik stopte met mijn wielercarrière."

Frustratie

"Ook al had ik een mindere dag, dan reed ik nóg een behoorlijke uitslag. Daar zit misschien ook de frustratie. Het is voor Monique natuurlijk ook heel moeilijk. Zij was de olympisch kampioene. En dan komt daar zo'n snotneus uit Brabant die haar van de troon stoot. Maar dat dit na dertig jaar nog zoveel frustratie oplevert, ik vind het zielig."

Alle artikelen geladen. Overzicht →