Upd: Was Twan Huys slechts c-keus?
Entertainment

Upd: Was Twan Huys slechts c-keus?.

Oei oei, niet Twan Huys naar Matthijs van Nieuwkerk bleek de beoogde droomkandidaat om Humberto Tan op te volgen bij RTL Late Night. De zender wilde ver gaan om Van Nieuwkerk in te lijven, heel ver.

Zo zou de presentator van De Wereld Draait Door een blanco cheque toegezegd zijn als hij bereid zou zijn een transfer naar RTL te maken. Van Nieuwkerk bedankte echter voor de eer, want wil het rustiger aan gaan doen.

Wat de hele chaos en transfermolen interessant maakt, is het gerucht dat Humberto Tan eerder door de VARA gevraagd zou zijn Van Nieuwkerk te vervangen tijdens de zomermaanden van De Wereld Draait Door.

Of Twan Huys, toch een beetje de tweede keus dus, op de hoogte is van het mega-aanbod dat RTL bij Matthijs van Nieuwkerk neerlegde, is niet bekend. Het hele toneelstuk speelde zich in ieder geval af terwijl de arme 'Hummie' dagelijks voor zijn baan moest vrezen, allesbehalve chic.

Een woordvoerder van RTL ontkent trouwens dat Van Nieuwkerk in beeld is geweest om over te stappen van de publieke omroep naar de commerciële zender. Het artikel van De Telegraaf is "volledig uit de lucht gegrepen."

Update 14.40 uur: De Telegraaf weet te melden dat naast Matthijs van Nieuwkerk, ook Eva Jinek is benaderd om 'Hummie' op te volgen. U raad het al, ook dat wordt door RTL hevig ontkend. Met zowel Van Nieuwkerk als Jinek is nooit gesproken, zo vertelt de woordvoerder.

Staat ook een beetje lullig natuurlijk: toegeven dat je dolblij bent met Twan Huys, terwijl je eigenlijk liever twee anderen op de stoel plaats had zien nemen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →