Van ons belastinggeld betaalt de overheid smeergeld

Van ons belastinggeld betaalt de overheid smeergeld 

21 juni 2023 - 10:45

U betaalt iedere maand netjes de belasting. Maar waarom eigenlijk? De politiek besluit het geld waarvoor u hard gewerkt heeft uit te geven aan smeergeld voor criminelen. Er zijn nieuwe stukken uitgekomen over de mondkapjesdeal van Sywert van Lienden. Hij blijkt namelijk niet de enige te zijn. Maar wie het nog meer zijn, dat weet niemand. Onze overheid heeft namelijk de namen in het rapport vakkundig doorgekrast.

Fleur Agema, kamerlid van de PVV, vindt het van de beesten af: “Er is 2 miljoen euro smeergeld betaald in één van die deals. En dat rapport daarover is maandenlang onder de pet gehouden”. Nou was het vertrouwen in de politiek natuurlijk al erg laag en dit helpt daar niet bij. Dat vindt ook Nicki Pouw-Verweij, kamerlid van JA21: “Dit is funest voor het vertrouwen in de politiek”.

De fractievoorzitter van BvNL, Wybren van Haga, is op zijn zachtsgezegd niet blij met de huidige gang van zaken: “Het is een bevestiging van het feit dat er in die tijd op een soort misdadige, incompetente manier is omgesprongen met ons belastinggeld”. Maar hij zit zelf in de coronacommissie en mag daarom niks zeggen, maar waarom eigenlijk? “Omdat alles geheim wordt verklaard. Ernst Kuipers zegt continue belang van de staat en verzet zich ertegen”. Van Haga hoopt dat er steeds meer informatie naar buiten komt en de deksel van de doofpot wordt gehaald.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml