Van Ranst dist extremistische militair-aanhangers op Telegram

Van Ranst dist extremistische militair-aanhangers op Telegram 

27 mei 2021 - 11:20

De Belgische viroloog Marc van Ranst mag dan met zijn gezin ondergedoken zitten in een safehouse, hij laat zich niet kennen en blijft de virtuele confrontatie met zijn tegenstanders zoeken.

Even ter info: bij onze zuiderburen bestaat er een groep sympathisanten van de voortvluchtige militair Jürgen Conings. U weet wel, die extremist die alle maatregelen niet meer aankan en besloot om zwaarbewapend met een pistool, een semiautomatisch machinegeweer en een raketwerper orde op zaken te stellen en nu door zo beetje alle Europese inlichtingendiensten gezocht wordt.

Onder anderen Van Ranst moest ondertussen met zijn gezin onderduiken voor deze meneer. Beetje vreemd als u dit goedkeurt, maar goed. Die sympathisanten hebben een chatgroep op Telegram en Van Ranst besloot hen daar even lekker te sarren. "Ik dacht eens te komen scouten om te kijken welke creativiteit er hier opborrelt. Ik moet zeggen, ik ben teleurgesteld." Even later volgen er nog twee berichten: "Veel schrijffouten!!" en "Niveau nihil, maar ja, wat hadden we verwacht van een groepje terroristenondersteunders."

Tegenover VRT bevestigt Van Ranst dat hij de berichten zelf geschreven heeft maar ziet hij inmiddels wel in dat dit een beetje olie op het vuur gooien is: "Dat was niet slim", laat hij in een korte reactie weten. Eerder zei hij ook al tegen Willem Engel dat hij een mafkees is.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.