Van Zeijl: allemaal de schuld van de media 

12 februari 2018 - 12:44

Woehaha, nu wordt ie mooi. Michael 'kinderen bedekken onder botsplinters en hersens van Sinterklaas' van Zeijl wijst zijn extreemlinkse tengels richting de media. Zij zijn het die van Zeijl onder de loep hebben hebben genomen. Een prijs op het hoofd van de goedheiligman? Sjonge zeg, "het was maar een grapje."

Dat stelde de hoofdpersoon, die kwam opdraven in een anti-Zwarte Pietenshirt, gisteren in talkshow De Nieuwe Maan, waar hij tot verbazing van velen mocht aanschuiven om uit te wijden over de 'hetze' die men tegen hem voert.

"Nee, ik heb er geen spijt van. Het was een grap, en grappen zijn er niet om serieus te nemen", aldus de man die in zijn bovenkamer de verkeerde afslag heeft genomen. Met de bewuste opmerking wilde hij de dubbele moraal aantonen als het gaat om "racistische stereotyperingen" in de zwartepietendiscussie. Ah, de welbekende slachtofferrol. Hoe kan het ook anders.

Kortom, als u vanaf nu een prijs op het hoofd van Michael van Zeijl zet dan kunt u dat later afdoen als een 'grapje'. Dat begrijpt Michael vast wel. Extreemlinks staat daar sowieso om bekend, wederzijds begrip en respect voor elkaar.

Ons ontgaat de logica dan ook volledig van de klaagzang van Van Zeijl over het aantal bedreigingen die hij heeft ontvangen naar aanleiding van zijn Facebookpost. Dat zijn vermoedelijk ook gewoon 'grapjes', Michael. Die zijn er nu eenmaal niet om serieus genomen te worden...

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie