'Van Zeijl zelfs voor linkse krakergekkies te extreem' 

08 februari 2018 - 10:18

Michael van Zeijl, de voorman van de Grauwe Eeuw die opriep tot de moord op de goedheiligman, had al langer zulke radicale gedachten dat zelfs extreemlinksch krakerstuig het te gek vond worden.

Iemand die oproept tot de moord op Sinterklaas is uiteraard niet goed bij zijn hoofd, maar De Telegraaf heeft uitgezocht dat er bij deze meneer al langer een steekje los zit. Volgens de krant voor wakkere Nederlanders hield Van Zeijl een weblog bij waaruit het beeld verrijst van een 'boze kraker die woedend is op de samenleving'.

"Volgens hem zou er in Nederland een 'racistisch systeem' bestaan dat wordt gefaciliteerd door de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven. Politie, justitie en de rechtspraak zouden, om het kapitalisme te beschermen, dit racistische systeem in stand houden door gedetineerden als slaaf te laten werken in de gevangenis. Nederland zou dit systeem van moderne slavernij volgens hem zo geperfectioneerd hebben, dat het op een sociaal en progressief beleid lijkt." Juist ja. 

Helemaal kierewiet deze man, dus. Dat vonden krakers van een appartementencomplex in het Utrechtse Kanaleneiland die een tijdje met hem omgingen nou ook. Op een gegeven moment werd hij door deze hippies verbannen. Michael op zijn beurt vond hen niet radicaal genoeg en ook 'te kapitalistisch' omdat hun café drank verkoopt.

Een geluk: volgens het OM is deze man rond de intocht van Sinterklaas wél vijf dagen vastgezet, waarna hij dus wel weer is vrijgelaten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie