Terug
Dinsdag 6 november: Crisis in het onderwijs

Dinsdag 6 november: Crisis in het onderwijs 

05 november 2019 - 13:21

Het is een hete herfst voor het kabinet, want na de protesterende boeren en bouwvakkers, leggen nu ook de leraren het werk neer. Of toch niet? Want vrijdag leek de aangekondigde lerarenstaking ineens van de baan, nadat de bonden en werkgevers een convenant sloten met minister Arie Slob waarin 460 miljoen euro voor onderwijs werd toegezegd. Maar op zaterdag kondigde de kleine activistische vakbond Leraren in Actie aan toch te willen staken, omdat zij vinden dat het geld slechts een ‘zoethoudertje’ is.  Actiegroep PO in Actie peilde op Facebook de mening van leerkrachten en uit duizenden reacties bleek dat er ook onder hen bijna geen steun was voor het akkoord. Zij vragen zich af  waarom de bonden akkoord zijn gegaan zonder extra structurele maatregelen, dus gaat de geplande staking van woensdag gewoon door.

De eis van de leraren: een structurele oplossing voor het lerarentekort en de hoge werkdruk. Maar heeft de politiek wel meer te bieden?  En wat betekent het lerarentekort voor de ontwikkeling van onze kinderen?

Live vanuit een basisschool in Geldermalsen praten we erover met comedian én docent Kees van Amstel, GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld, schooldirecteur Eric van ’t Zelfde, en natuurlijk met wanhopige leerkrachten en ouders.  

Om 22:45 uur op NPO 2, direct na Nieuwsuur. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Hofbar Nieuws
Hofbar Dossiers
Advertentie