Vanavond: het GROTE We Are Here-kamerdebat
Binnenland

Vanavond: het GROTE We Are Here-kamerdebat.

Aanvang: 19.00 uur. Dat wordt een ouderwets avondje met het bord op schoot naar een livestream op YouTube koekeloeren. We hebben toch niets anders te doen. Wacht, zijn die playoffs niet ook vanavond? Ok, dan gaan we die kijken.

Want we kunnen eigenlijk al van tevoren vertellen hoe het debat zal verlopen, cancel maar gewoon anders. Links wil begrip, gedogen, tolerantie, barmhartigheid en het liefst iedereen statushouder maken. Alles dat niet links is wil maatregelen, in PVV-termen: RAUS.

PVV: Auf Wiedersehen!

Zo stelt PVV-Kamerlid Sietse Fritsma dat de krakersvriendjes van Jozias van Aartsen moeten worden opgepakt, vastgezet en uitgezet. In die volgorde graag en zo snel mogelijk.

GroenLinks: 24-uursopvang als structurele oplossing

Welnee, zegt de Amsterdamse GroenLinks-fractievoorzitter Rutger Groot Wassink. "Sommige landen weigeren namelijk hun mensen terug te nemen." Volgens de Amsterdammer kijkt "rechts" niet verder dan hun neus lang is.

En daarom, ja echt daarom, verdienen de hulpbehoevende levensgenieters die al heeeeeeeel lang op vakantie zijn in Nederland en voor de gelegenheid vakantiehuisjes hebben gekraakt een plekje in de 24-uursopvang. De GroenLinkse hoofdstedeling ziet dat tevens als structurele oplossing. De belastingbetaler kan vast nog wel iets missen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →