Vanavond loting WK mensenrechtenrespecterend-Qatar

Vanavond loting WK mensenrechtenrespecterend-Qatar 

01 april 2022 - 12:57

Wat fijn! Vanavond om 18.00 Nederlandse tijd vindt de loting voor het WK plaats in het voetbalgekke, mensenrechten-respecterende Qatar, dat in december van dit jaar gespeeld zal worden. 

De loting vindt plaats in Doha, de Qatarese hoofdstad. Oranje zit in 'pot 2' van de 4. De landen zullen direct een nummer meekrijgen, zodat niet alleen duidelijk is tegen wie maar ook wanneer elk land speelt. De bedoeling is dat geen enkele groep meer dan één vertegenwoordiger van hetzelfde continent telt. Dat is voor alle werelddelen haalbaar, behalve Europa. De regel is dat elke poule minimaal één en maximaal twee Europese landen telt. 

Weet u dat ook weer. Wij kunnen in elk geval niet wachten tot wij onze Oranjemuts in de vorm van een klomp op ons hoofd kunnen zetten, Viva Hollandia kunnen schreeuwen en totaal niet hoeven na te denken over het feit dat ons landje een potje voetbal gaat spelen in de woestijn in stadions waar tijdens de bouw duizenden arbeiders om het leven zijn gekomen.

Trouwens, over al die doden hè waar zoveel over te doen is? Amnesty International en kranten als The Guardian mogen dan wel steeds raaskallen over de arbeidsomstandigheden en het aantal slachtoffers enzo, maar dat valt allemaal reuze mee, weet WK-ambassadeur Ronald de Boer:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml