Terug
Dinsdag 24 september: Moet de vrijheid van onderwijs op de schop?

Dinsdag 24 september: Moet de vrijheid van onderwijs op de schop? 

24 september 2019 - 15:03

Opschudding in politiek Den Haag deze weken over nieuwe onthullingen met betrekking tot het islamitisch onderwijs. Uit verborgen opnames bleek dat duizenden kinderen in Nederland op islamitische weekendscholen geleerd krijgen dat ongelovigen en homoseksuelen gestenigd moeten worden.

VVD-Fractievoorzitter Klaas Dijkhoff wil nu kijken of  artikel 23 van de grondwet, waarin de vrijheid van onderwijs is vastgelegd, moet worden aangepast. Dat vindt coalitiegenoot Gert-Jan Segers van de ChristenUnie echter veel te ver gaan. Ook Segers is niet blij met anti-homo uitspraken op islamitische scholen, maar ingrijpen in de vrijheid van onderwijs is voor hem uit den boze. Het is echter lastig optreden tegen radicale islamitische scholen, juist omdat de vrijheid van onderwijs grondwettelijk is vastgelegd. En zo rolt de discussie dan ook al snel richting het bijzonder onderwijs in het algemeen, en dan met name richting de wat conservatievere christelijke scholen.

We praten er straks over met een christelijk ouder, een ontslagen homoseksuele leraar, hoogleraar onderwijsrecht Paul Zoontjes, gereformeerd televisiepresentator Jan van den Bosch, en Kamerlid voor de SP Jasper van Dijk. De centrale vraag vanavond is: moeten niet alle scholen geloofsvrij worden naar model van de openbare school?

Om 22:45 uur op NPO 2, direct na Nieuwsuur.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Hofbar Nieuws
Hofbar Dossiers