Vanavond om 20:15 uur op NPO 3: Vlaamse Meiden die rijden

Vanavond om 20:15 uur op NPO 3: Vlaamse Meiden die rijden 

06 augustus 2021 - 09:51

Na de succesvol bekeken serie Meiden die rijden is vanaf vanavond bij PowNed op NPO 3 de realityserie Vlaamse Meiden die rijden te zien. België telt 57.000 truckchauffeurs, waarvan amper 750 vrouwen. Toch doen zij zeker niet onder voor hun mannelijke collega’s. In 8 afleveringen vertellen 10 vrouwelijke chauffeurs over hun bijzondere baan, het leven onderweg, het respect dat ze krijgen, de vooroordelen waarmee ze geconfronteerd worden en het vrouw-zijn in een mannenwereld.

In de eerste aflevering volgen we lady trucker Shana die met een koelwagen vol slachtafval onderweg is naar Frankrijk. De bakken met dat onsmakelijke goedje moet ze handmatig lossen, maar dat is ze ondertussen gewend. Alleen de geur van de levers kan zwaar tegenvallen. Ulrycke heeft een drukke dag met 18 laad- en losstops. In haar roze truck begint ze aan een race tegen de tijd.

Edith moet halsoverkop afscheid nemen van haar kinderen om op een meerdaagse roadtrip naar Italië te vertrekken met een koelwagen vol tomaten. Haar lading is echter te zwaar voor de Duitse wegen. Caroline is nachtchauffeur en trekt de baan op met grote auto-onderdelen. Een zware job, want de nacht is niet zonder gevaar en Caroline staat er meestal alleen voor.

Tinne krijgt een indrukwekkend transport voorgeschoteld: een gigantische trechter van 25 meter lang die onder begeleiding moet worden vervoerd naar de haven. De rit is er één vol hindernissen. 

Kijken dus, vanavond om 20:15 uur op NPO 3!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml