Terug
Dinsdag 22 mei: Werkende met ziek kind wil betere verlofregeling

Dinsdag 22 mei: Werkende met ziek kind wil betere verlofregeling 

21 mei 2019 - 15:14

Ouders van kinderen met kanker die intensieve zorg nodig hebben kunnen dit nu moeilijk combineren met hun werk en melden zich vaak noodgedwongen ziek. Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en de Vereniging Ouders, Kinderen & Kanker (VOKK).

Met de huidige zorgverlofregeling kunnen mensen die fulltime werken twee weken (gedeeltelijk)betaald verlof krijgen en zes weken onbetaald, maar een kankerbehandeling kan soms wel jaren duren. Nu zijn ouders afhankelijk van coulance van hun werkgever en moeten zij daar zelf een passende regeling mee treffen. 96 procent van de ouders past hierdoor zijn werksituatie aan en 20 procent gaat minder uren werken. Een op de 10 mensen stopt zelfs tijdelijk helemaal met werken.

Voor veel werkgevers is het op dit moment ook een moeilijke afweging. Grote bedrijven kunnen de afwezigheid van een werknemer vaak wel opvangen, maar een kleine mkb’er met 10 mensen in dienst komt  al snel in de problemen. Is de politiek bereid de zorgverlofregeling te verruimen?  

In De Hofbar spreken we met ouders die deze nachtmerrie zelf hebben meegemaakt; Leendert-Jan Visser, directeur MKB-Nederland, schuift aan; Jasper van Dijk (SP) komt met een voorstel; en een reactie van minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Vanavond om 22:45 uur op NPO2, direct na Nieuwsuur  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Hofbar Nieuws
Hofbar Dossiers
Advertentie