Vandebron laat mensen met zonnepanelen extra heffing dokken

Vandebron laat mensen met zonnepanelen extra heffing dokken 

15 augustus 2023 - 09:47

Daar sta je dan, met je zonnepanelen. Energiebedrijf Vandebron gaat klanten met zonnepanelen gemiddeld 10 tot 20 euro per maand extra laten betalen. En de verwachting is dat andere energiebedrijven spoedig zullen volgen. 

Voor nieuwe klanten geldt de regeling per direct, zo maakt Vandebron vandaag bekend. Hoe hoog de heffing is, hangt af van de hoeveelheid energie die klanten jaarlijks aan het net terugleveren op zonnige momenten, meldt De Volkskrant.

Denk je goed bezig te zijn door duizenden euro's te investeren, alles voor de energietransitie voor moeder Natuur, word je alsnog extra belast. Jammer joh! Komt allemaal omdat er veel en veel te veel stroom wordt geproduceerd op piekmomenten, en de kosten rijzen de pan uit. Met andere woorden, er wordt nog steeds niet goed nagedacht. Zo gaat dat in ons landje. Eerst word je gelokt met allerlei voordelen, daarna word je gepakt. Maar blijf vooral lekker investeren in die panelen!

Een alternatief is de rekening voor iederéén te verhogen, maar dan lopen de klanten zonder panelen weg natuurlijk en dat is weer slecht voor de winst. "We doen dit omdat het eerlijk is dat mensen met zonnepanelen meer betalen voor de kosten van het groeiend aantal panelen in Nederland", zegt financieel directeur Kim Verdouw van Vandebron. "Maar ik wil benadrukken dat het zowel voor de energietransitie als financieel voor mensen goed blijft om zelf zonne-energie op te wekken." *PROEST*

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml