Vaste lasten stijgen hard, toch gaat u erop vooruit
Binnenland

Vaste lasten stijgen hard, toch gaat u erop vooruit.

Weer een positief berichtje op deze fijne dinsdagmorgen. Niet omdat het moet, maar gewoon omdat het kan. Omdat we moe worden van Mark Rutte en zijn 'we gaan er allemaal op vooruit'-marionetten, is het essentieel om te weten of dat eigenlijk wel zo is.

Vergelijkingssite Pricewise klom in de cijfers, zocht uit welke vaste lasten er precies gaan stijgen en heeft er een heel mooi overzichtje van gemaakt. Dat kunt u hieronder bekijken.

Daar tegenover staat wel een verandering in de inkomstenbelasting, waardoor de meeste werkenden een kleiner deel van hun salaris afdragen aan de fiscus.

Volgens budgetvoorlichter Nibud heeft een alleenstaande met een modaal salaris van 35.000 euro per jaar volgend jaar 504 euro meer te besteden. Bij een werkend echtpaar met een huishoudinkomen van 75.000 euro met een kind is dat 900 euro.

Directeur Hans de Kok van Pricewise zegt toch enigzins verrast te zijn door de hoogte van de stijging. Hij had gerekend op een lastenverzwaring van 100 tot 200 euro.Alle artikelen geladen. Overzicht →