VDP-leider stak 61 keer op schoonzus in
Binnenland

VDP-leider stak 61 keer op schoonzus in.

De oprichter en leider van de Vrije Democratische Partij (VDP), Buhran Gökalp, is in 1990 veroordeeld geweest omdat hij zijn schoonzus met 61 messteken om het leven heeft gebracht. Maar daar moeten we niet teveel over zeuren, want "niemand is perfect".

De schoonzus van Gökalp had het destijds in 1989 gewaagd om zijn broer te verlaten. Hierop besloot de deelnemer van de komende Tweede Kamerverkiezingen uit wraak 61 keer met een mes op haar in te hakken, wat ze niet overleefde uiteraard. Gökalp kreeg zes jaar cel omdat hij enigszins ontoerekeningsvatbaar verklaard werd.

De VDP-lijsttrekker ontkent niet dat hij dit gedaan heeft. Maar stelt ook dat "niemand perfect is". Hij vindt bovendien dat blanke Nederlanders er gewoon 'happig' op zijn om hem te veroordelen, meldt NH.

Gökalp deed eerder ook al enigszins controversiële uitspraken over zaken als het homohuwelijk, dat hij wil afschaffen omdat homo's volgens hem onnatuurlijk zijn. In onderstaand filmpje legt hij aan onze verslaggeefster nog even uit hoe ons land wat hem betreft veranderd dient te worden. Met graag wat minder homo's en joden:

Alle artikelen geladen. Overzicht →