Vechttafereel in België op treinspoor
Buitenland

Vechttafereel in België op treinspoor.

In het treinstation van het Belgische Aarschot heeft zich een vechtpartij voorgedaan tussen een donkere Nederlandssprekende Belg van slechts vijftien jaar oud en een paar niet-donkere Belgen.

In een filmpje dat op Facebook opgedoken is, is te zien dat er een discussie gaande is tussen de jongen en twee vrouwen. Waarover er gesproken wordt is niet duidelijk, maar te zien is hoe een dame vraagt waarom de jongen geen respect toont en of hij wellicht geen opvoeding heeft gehad. Ondertussen scheldt de jongen met de ene kanker na de andere en maakt hij zich alvast klaar voor een gevecht.

Op gegeven moment gooit een man de jongen op het spoor. Die slaagt erin zijn aanvaller eveneens het spoor op te trekken waarna er doorgevochten wordt. Uiteindelijk weten meerdere mensen de twee vechtjassen uit elkaar te halen.

Dat daarmee een drama voorkomen is staat onomstotelijk vast. "De trein Luik Guillemin-Antwerpen-Centraal kwam net voorbij, maar kon door het seinhuis snel worden stilgelegd", aldus Infrabel-woordvoeder Thomas Baeken.

HLN (Het Laatst Nieuws) spreekt over een racistische aanval. Sterker nog: "een zwaar racistische aanval". Wie onderstaande video bekijkt, kan daar echter zo zijn vraagtekens bij zetten. Zeker omdat niet duidelijk is wat de aanleiding van de discussie geweest is en wat het aandeel van de jongen hierin geweest is. 

De politie onderzoekt de zaak.

Alle artikelen geladen. Overzicht →