Veel belangstelling voor uitvaart 'anonieme' baby
Binnenland

Veel belangstelling voor uitvaart 'anonieme' baby.

Zo'n honderd mensen hebben vanmiddag de begrafenis bijgewoond van een baby die in juni dood werd gevonden bij de Sloterplas. De ouders en familie van het kindje zijn nooit gevonden.

 

Het jongetje werd in een rugzak aangetroffen bij het water, meldt AT5. "Dit heeft me écht gepakt", vertelt een buurtbewoner die naar de begrafenis is gekomen. "Ik heb bloemen en een knuffel meegenomen. En een gedicht gemaakt", aldus een andere belangstellende aan.

Naast buurtbewoners en lokale politici waren er ook veel politiemedewerkers aangetroffen. "Er worden natuurlijk foto's gemaakt en er wordt sectie verricht op het lichaam", vertelt teamleider van het onderzoeksteam Ton Uiterwijk. "Dat gebeurt normaal ook. In mijn team zit een aantal jonge ouders en we merkten dat veel collega's de foto's niet wilden zien."

"Ik denk hier aan twee dingen", vervolgt de buurtbewoner. "Ik denk aan dat kindje, maar ik denk ook aan de ouders. Wie weet wat voor problemen die hebben? Zoiets doe je normaal niet, ze moeten helemaal in de knoop zitten."

Alle artikelen geladen. Overzicht →