Veel doden bij religieus feest India
Buitenland

Veel doden bij religieus feest India.

Bij een stampij tijdens religieuze festiviteiten in India zijn vandaag minstens 24 mensen overleden. De tragedie vond plaats bij een brug in Varanasi, een stad in de deelstaat Uttar Pradesh.

Toen duizenden volgelingen van sekteleider Jai Gurudev tegelijk de ijzeren brug in een buitenwijk van de stad wilden passeren, ontstond het geraas. Er waren 50.000 mensen op de bijeenkomst afgekomen, terwijl de autoriteiten slechts hadden gerekend op 4.000 gelovigen. 

De paniek begon toen op de brug een man omkwam door verstikking. Hierop volgden geruchten dat het metalen bouwsel aan het instorten was, waardoor de chaos toenam. De sekte claimt de autoriteiten te hebben geïnformeerd over het verwachte grote aantal bezoekers van de happening. 

Jai Gurudev, die vier jaren geleden overleed, wordt door zender NDTV een zelfverklaard 'godmens' genoemd. Zijn sekte was begin dit jaar nog in het nieuws toen 24 personen overleden na confrontaties tussen de politie en sekteleden, die al twee jaar een park bezet hielden. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →