Veel doden in Rio bij jacht op drugsdealer
Buitenland

Veel doden in Rio bij jacht op drugsdealer.

Pogingen van de politie van Rio de Janeiro om een ontsnapte Braziliaanse drughandelaar te arresteren hebben al aan tien mensen het leven gekost, zo melden lokale media. De slachtoffers vielen tijdens vuurgevechten in sloppenwijken. 

Ook zou de geweldsexplosie hebben geleid tot sluiting van een vijftigtal scholen, schrijft Fox News op basis van dagblad O Globo. De politie wil het dodental van tien niet bevestigen.

Doelwit van de politieoperatie is ene Nicolas Labre Pereira alias 'Fat Family'. De zware jongen werd ruim een week geleden bevrijd bij een aanval op een ziekenhuis.

Het belaagde ziekenhuis staat op de aanbevolen lijst voor toeristen die de Olympische Spelen in het Zuid-Amerikaanse land bezoeken. Daardoor nemen de zorgen over de veiligheid van buitenlandse gasten tijdens het evenement, dat start in augustus, toe. De bezorgdheid was al aangewakkerd door de moord dit weekend op een lijfwacht van de burgemeester van Rio. Hij werd thuis in zijn vrije tijd doodgeschoten tijdens vermoedelijk een roofoverval. Elders in de stad werd een 34-jarige arts in haar auto vermoord. 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →