Veel slachtoffers bij bombardement Jemen
Buitenland

Veel slachtoffers bij bombardement Jemen.

Bij een luchtaanval op Houthi-rebellen die een rouwdienst hielden in de Jemenitische hoofdstad zijn vandaag veel slachtoffers gevallen. Het persbureau Saba maakte melding van minstens 140 doden of gewonden, bericht het ANP. De Yemen Post Newspaper heeft het zelfs over meer dan 300 doden of gewonden.

Gevechtsvliegtuigen vuurden raketten af op een hal waar een wake werd gehouden voor sjeik Ali al-Roweishan, wiens zoon Galal minister van Binnenlandse Zaken is in de regering van de rebellen. Ooggetuigen verklaarden dat ambulances af en aan reden. Een hulpverlener zei dat er veel verminkte en verkoolde lijken lagen, maar noemde geen exacte aantallen.

Sjiitische Houthi-rebellen en aanhangers van de vroegere president Ali Abdullah Saleh hebben Sanaa en grote delen van het noorden van Jemen in handen. De vliegtuigen die de aanval uitvoerden behoorden tot een door Saudi-Arabië aangevoerde coalitie die vecht aan de kant van de nieuwe president Abed Rabbo Mansour Hadi.

Zeer bloederige strijd

De strijd tussen Jemenitische regeringstroepen en Houthi-rebellen woedt al anderhalf jaar in het land. De gevechten eisten ook vorige maand tientallen levens. Save the Children rapporteerde in mei dit jaar dat in Jemen elke dag zeker drie kinderen sterven door het gebruik van bommen, granaten, raketten, mortieren en zelf gefabriceerde explosieven. Van de 28 miljoen inwoners heeft de helft honger, schreef Trouw eergisteren.

Alle artikelen geladen. Overzicht →