Upd: Eritreeërs willen geld zien
Binnenland

Upd: Eritreeërs willen geld zien.

De gemeente van het Brabantse Veldhoven wil dat de Eritrese jongerenorganisatie zelf opdraait voor de kosten van een verboden bijeenkomst. 

De jongerenclub van het regime in Eritrea wilde in conferentieoord Koningshof in Veldhoven afgelopen april een bijeenkomst organiseren. Burgervader Jack Mikkers blies dat af, maar moest daarom wel personeel inzetten om de Eritrese bezoekers van het terrein te weren, weet Omroep Brabant.

Er zijn onder meer extra personeelskosten zijn gemaakt, juridisch adviseurs ingeschakeld en er moest voor bussen worden gezorgd om de bezoekers weer af te voeren. De kosten worden nu nog door de gemeente berekend. 

Update 17.34 uur: De jongerenorganisatie stelt dat het verbieden van de conferentie hen zo'n 180.000 euro schade heeft opgeleverd. Dat bedrag willen ze nu graag terug van de gemeente Veldhoven, weet het ANP. Advocaat Bart-Jan Walraven: "Het verbod is buiten de schuld van de organisatie veroorzaakt. We willen dit helemaal uitprocederen en ik ga ervan uit dat we gelijk krijgen en dan is de gemeente aansprakelijk voor de schadepost."

Alle artikelen geladen. Overzicht →