Vera Bergkamp: 'Ik steek Arib geen mes in de rug'

Vera Bergkamp: 'Ik steek Arib geen mes in de rug' 

29 september 2022 - 10:42

Zoals u waarschijnlijk al heeft gehoord heeft Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp een onderzoek ingesteld naar klachten over oud-Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA), die in haar tijd een onveilige werksfeer zou hebben gecreëerd. Achter haar rug om, zonder haar te informeren, als "een mes in de rug"- zoals Arib het zelf zegt - en dat is niet aardig natuurlijk. 

Bergkamp is zich echter van geen kwaad bewust en vindt niet dat zij iets verkeerds doet. Arib op haar beurt is woest over het onderzoek, waarover ze naar eigen zeggen überhaupt niks had gehoord totdat ze het zelf in het NRC las. Ze spreekt op Twitter van "opnieuw een ‘anonieme’, politieke dolksteek in mijn rug".

Maar dat vindt onze huidige Kamervoorzitter niet zo leuk: "Maar die aantijgingen werp ik verre van mij", aldus Bergkamp. Aanleiding voor het onderzoek zijn twee anonieme brieven met klachten over Arib waarin melding wordt gemaakt van "machtsmisbruik", "een schrikbewind" en "een onveilige werkomgeving". Het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer heeft unaniem ingestemd met het onderzoek, maar een unicum is dit wel.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml