Verbazing over uitgestorven Scheveningen: ‘Wat is er aan de hand?!’

Verbazing over uitgestorven Scheveningen: ‘Wat is er aan de hand?!’ 

11 augustus 2022 - 14:03

Op z’n Kop! is terug met een gloednieuwe aflevering! In de 69ste editie verbaast het podcastduo zich over de leegte in Scheveningen. In hartje vakantietijd en met het prachtige zomerweer zou je verwachten dat de boulevard en het strand mudjevol zit met dagjesmensen, maar niets is minder waar. De badplaats is rustiger dan ooit. Wat is er toch aan de hand? Zijn we met z’n allen blut? Of spelen er andere zaken? Zwagerman & Van Velthuysen spreken erover met Hart voor Den Haag-gemeenteraadslid Coen Bom.

Het Haagse gemeenteraadslid stuurde afgelopen week een aantal alarmerende tweets de wereld in van een leeg Scheveningen. Zwagerman, die het grootste deel van haar tijd in Den Haag woont, was de leegte ook al opgevallen. Ze sloeg daarom meteen aan op de tweets van Bom. “Het leek wel een nieuwe corona-lockdown. Wat in hemelsnaam is er aan de hand met de Nederlandse consument? Hebben we geen geld meer?”

Bom denkt dat het een lokaal probleem is, een imagoprobleem, veroorzaakt door onder andere overlastgevende jongeren. “Ik geloof dat het een opeenstapeling is van verschillende factoren. We hebben hier natuurlijk te maken met bepaalde jeugd die sisgeluiden maakt en vrouwen lastigvalt. Daar is veel overlast van geweest. Er is wel beleid gemaakt zodat de situatie nu iets beter is, maar het leed is dan al geschied.”

Ook wijt het raadslid van de grootste partij in Den Haag de leegte aan het autobeleid van de gemeente. “Wethouder Van Asten van D66 heeft letterlijk in de gemeenteraad tegen mij gezegd: ‘ik maak het de automobilist zo moeilijk mogelijk, zodat mensen worden gedwongen het ov te nemen of de fiets’. 75 procent van de mensen buiten de stad die naar Den Haag komt, komt met de auto. Als je dat niet faciliteert, kun je wachten op de ellende.”

Beluister het gesprek hier!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml