'Verbied roken in auto met kids'

'Verbied roken in auto met kids' 

16 juli 2021 - 10:42

De roker wordt zo langzaamaan helemaal uit de maatschappij verbannen. Je moet vanwege alle accijnzen inmiddels een behoorlijk salaris verdienen om deze gewoonte überhaupt te kunnen onderhouden, maar het is tegenwoordig ook op steeds meer openbare plekken verboden om een peuk op te steken.

Als het aan de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) ligt komt daar uw eigen auto bij. "Tabaksrook in een kleine ruimte zoals de auto is heel schadelijk voor kinderen", zegt NVK-voorzitter Károly Illy. "Een raampje openzetten is echt niet genoeg." 

Voor wie het niet weet: roken is SLECHT (joh...) en daarom moet de overheid het u zoveel mogelijk ontmoedigen, voor uw eigen bestwil zeg maar. Kinderen kunnen weinig doen aan uw hunkering naar nicotine natuurlijk, maar zij ondervinden wel de gevolgen.

Uit onderzoek blijkt dat de concentratie fijnstof in een kleine ruimte zoals een auto liefst 11 keer hoger oploopt dan in de gemiddelde kroeg voordat het rookverbod in de horeca werd ingevoerd. Met allerlei luchtwegklachten en astma-aanvallen als gevolg. Bovendien, is de hoop, als de regels veranderen, is roken in de auto niet alleen een overtreding die beboet kan worden. Het kan uiteindelijk ook leiden tot verandering van de maatschappelijke norm.

Waarom verbiedt de overheid niet meteen het hele roken, is toch veel makkelijker? O nee wacht, slecht voor de staatskas natuurlijk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml