Verbod op vuurwerkverkoop oudjaarsdag
Binnenland

Verbod op vuurwerkverkoop oudjaarsdag.

Mogge luitjes, de week is weer doormidden. Nog maar drie volle dagen (parttimers en beroepswerklozen uitgezonderd) werken en dan staat het weekend alweer voor de deur. Bent u ook zo enorm blij met uw collega's? Doe eens gek, vertel het ze. Wij hebben er as usual weer zin an!

Oudjaarsdag. De dag waarop kinderen nog gauw even bij opa en oma langswippen voor wat extra vuurwerkgeld, u helemaal niet van plan bent om honderden euro's aan knallers te besteden maar op het laatste moment tóch besluit niet met lege handen het nieuwe jaar in te gaan, is dit jaar verstoken van de verkoop van vuurwerk.

Dit vanwege een gedateerde wet uit 2002. Destijds is besloten dat winkeliers op zondag wél hun zaak mogen openen, maar geen vuurwerk mogen verkopen. De wet is vermoedelijk een overblijfsel uit een voormalig joods-christelijke samenleving die zondagsrust hoog in het vaandel heeft staan.

Hoe dan ook, het verbod gaat geheid leiden tot omzetverlies voor winkeliers en teleurgestelde klanten. De vuurwerkverkoopdagen zijn dit jaar vastgesteld op 28,29 en 30 december. In Duitsland en België mag u wel gewoon vuurwerk aanschaffen op oudjaarsdag, maar dit heeft u niet van ons.

De branchevereniging roept elke winkelier op zich aan het verbod te houden, ook al hebben zij nog meer dan genoeg vuurwerk op voorraad. BOA'tjes met fikse bewijsdrang zullen streng controleren op het handhaven van het verbod.

Alle artikelen geladen. Overzicht →