Verdachten gefaalde Thalys-aanslag weer vrij
Buitenland

Verdachten gefaalde Thalys-aanslag weer vrij.

In het onderzoek naar de mislukte aanslag die vorige zomer plaatsvond op de Thalys, zijn in Brussel zes huiszoekingen uitgevoerd. Er werden zes mensen opgepakt, maar werden na verhoor weer vrijgelaten. Dat meldt het federaal parket.

Er vonden vier huiszoekingen plaats in Sint-Jans-Molenbeek. Daarnaast werden ook in Sint-Lambrechts-Woluwe en Haren (het Brusselse Haren) acties uitgevoerd. Tijdens de huiszoekingen werden geen wapens of explosieven aangetroffen, meldt het AD. Het parket schrijft in een persbericht dat er geen geen verdere inlichtingen of details gegeven kunnen worden in het belang van het onderzoek. Zes mensen werden meegenomen voor verhoor,maar de onderzoeksrechter besliste hen echter niet langer vast te houden.

Een zwaarbewapende 25-jarige Marokkaanse man stapte op 21 augustus 2015 op station Brussel-Zuid aan boord van de Thalys vanuit Amsterdam. Drie Amerikaanse militairen grepen in en overmeesterden de man. De vermoedelijke aanslagpleger, Ayoub el-Khazzani, werd in het Noord-Franse Arras overgeleverd aan de Franse politie en zit nog steeds vast. Hij verklaarde eerder reizigers te willen beroven. De wapens die hij bij zich had, zou hij naar eigen zeggen hebben gevonden in een Brussels park.

Alle artikelen geladen. Overzicht →