Manpower faalt hard met vacature jongeren

Manpower faalt hard met vacature jongeren 

24 mei 2017 - 17:15

Manpower schreef een vacature waarin ze hoopten jongeren aan te spreken. In de vacature spraken ze de doelgroep namelijk met 'G's' en 'homies' aan. Helaas voor hen viel het bij veel mensen in het verkeerde keelgat, waaronder ook hun opdrachtgever KLM. 

Volgens Manpower was het een manier om jongeren te bereiken 'los van hun nationaliteit'. Om ze aan te spreken, moet je dat dan ook in de taal doen die zij zelf spreken. Gewoon 'normaal' Nederlands kennen ze natuurlijk niet hé Manpower? 

KLM, namens wie de vacature was geplaatst, is er niet blij mee. Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij zegt tegenover RTL Z dat de tekst niet van te voren is goedgekeurd door KLM. "Zodra wij hem zagen, hebben wij Manpower hierop aangesproken." De woordvoerder benadrukt dat KLM dit op basis deed van de inhoud van de vacature, niet de ophef. Inmiddels is de vacature offline gehaald. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie