Pastafari's in beroep tegen vergiet-fotoverbod
Binnenland

Pastafari's in beroep tegen vergiet-fotoverbod.

Pastafari's, die een vergiet op hun hersenpan beschouwen als het heilige hoofddeksel van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster, mogen niet met het stuk keukengerei op de foto voor hun identiteitsbewijs. De reliclub gaat nu in beroep tegen dit besluit.

 

 

De rechter in Groningen heeft besloten dat een vergiet helemaal geen officieel hoofddeksel is, omdat de Pastafari-religie haar volgers niet verplicht om het ding te dragen.

Dirk Jan Dijkstra legde de kwestie bij de rechter neer omdat de Vliegende Spaghettimonster-volger graag met het afgietmechanisme op zijn ID-kaart wilde staan. Een soortgelijk verzoek werd in Den Haag eerder wél goedgekeurd. Ook in de Tsjechische Republiek en Oostenrijk mag men op officiële documenten een vergiet dragen, weet DVHN. Volgens de advocaat van Dijkstra, Reneé Rensing, gaat de kerk het oordeel van de Groningse rechter aanvechten.

De Kerk van het Vliegend Spaghettimonster heeft in ons land tienduizenden volgers. De religie komt uit het Amerikaanse Kansas en kent, in tegenstelling tot bekendere religies, geen tien geboden. Wel zijn er acht 'liever nietjes'.

Alle artikelen geladen. Overzicht →