Vergiet-mevrouw vecht voor haar recht: stapt naar EU-hof
Binnenland

Vergiet-mevrouw vecht voor haar recht: stapt naar EU-hof.

Voor wie dacht dat de lol er nou toch wel een beetje vanaf was nu de Raad van State heeft geoordeeld dat 'pastafarisme' geen godsdienst is en mensen daarom niet met een vergiet op hun hoofd op een pasfoto voor hun identiteitskaart mogen staan, heeft het mooi mis. 

Mienke de Wilde uit Nijmegen stapt namelijk naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. De overtuigd lid van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster is het niet eens met het oordeel van de Raad van State dat het satirische element van de 'religie' zodanig overheerst dat de stroming niet voldoet aan de criteria van "overtuigingskracht, ernst, samenhang en belang".

De religie zit namelijk wel degelijk diep bij haar: "Mijn partij ziet het als een echte religie. Je hebt altijd mensen die zich aansluiten om zich te verzetten tegen de gevestigde orde, maar voor ons is het geen satire." En, nog belangrijker: in Oostenrijk mag het ook, dus waarom hier niet?

Bovendien dienen wij onwetenden ons wel te beseffen dat het monster overal om ons heen is: "Er zitten allemaal golven in de lucht, van wifi- tot satellietsignalen. Dat zijn allemaal voorbeelden van de lange, onzichtbare spaghettislierten die om ons heen te vinden zijn", aldus de vergiet-liefhebber tegen Omroep Gelderland.

Alle artikelen geladen. Overzicht →