Upd: Dodental brugdrama Genua loopt op naar 39
Buitenland

Upd: Dodental brugdrama Genua loopt op naar 39.

In de Italiaanse stad Genua is vanmiddag een verkeersbrug ten westen van het centrum ingestort. Volgens hulpverleners zijn er in elk geval elf, maar waarschijnlijk tientallen slachtoffers te betreuren.

Francesco Bermano, hoofd van de noodhulpdiensten in Genua, sprak tegenover Italiaanse media van een drama van een gigantische omvang. De ware omvang van de ramp is volgens hem nog niet te overzien.

Onder de brug wordt in het puin naar slachtoffers gezocht. Auto's die circa 45 meter naar beneden zijn gestort, liggen verwrongen op de grond. Ook panden in de wijk Sampierdarena zijn getroffen door puin van de brug. Een van de drie pylonen van de brug is daar, op de linkeroever van de rivier, ingestort.

Over de oorzaak van de ramp is nog niets bekend. Maar plaatselijke media speculeren dat de storm in de stad mogelijk een rol heeft gespeeld bij de ondergang van deze in 1967 geopende verkeersader.

Update 15:29 uur:

Inmiddels is bekend geworden dat door het instorten van de verkeersbrug zeker 22 doden zijn gevallen. Dit zei de viceminister van Infrastructuur en Transport, Edoardo Rixi, volgens Italiaanse media. Vooralsnog zijn twaalf mensen levend uit het puin gehaald.

Of er ook Nederlanders bij het drama betrokken zijn is niet duidelijk. De Nederlandse ambassade in Rome en consulaat-generaal in Milaan zoeken dit momenteel uit. Mensen met hulpvragen kunnen terecht bij een speciaal telefoonnummer: +31 247 247 247.

Update 16:55 uur:

Het aantal doden door het instorten van de verkeersbrug in de Italiaanse havenstad Genua is gestegen tot ongeveer dertig. Ook is een groot aantal mensen zwaargewond geraakt. Dat heeft de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini gezegd tegen het persbureau AGI.

Het hoofd van de Italiaanse burgerbescherming Angelo Borrelli zei tegen het Italiaanse persbureau Ansa dat er tijdens het instorten van de verkeersbrug zeker dertig tot 35 auto’s en drie vrachtwagens over het viaduct reden.

Update 15-08-2018, 09:41 uur:

De Italiaanse politie meldt dat het aantal doden inmiddels is opgelopen naar 37, waaronder drie kinderen. Gedurende de nacht hebben reddingswerkers gezocht naar meer slachtoffers. Het is niet uitgesloten het dodental nog verder zal oplopen. Van de 16 gewonden zijn er 12 zeer ernstig aan toe.

Update 14:23 uur:

Inmiddels is duidelijk geworden dat het drama nóg twee levens heeft geëist. De zoekacties gaan onverminderd door.

Alle artikelen geladen. Overzicht →