'Verkiezingsdebat geschrapt dankzij VVD, wil niet met JA21 en BBB'

'Verkiezingsdebat geschrapt dankzij VVD, wil niet met JA21 en BBB' 

16 februari 2023 - 11:07

Maar natuurlijk. Het RTL-verkiezingsdebat is geschrapt. En waarom? Eerst was er gedoe over het tijdstip, en toen er wel een geschikt tijdstip was gevonden wilden de hoge heren van de VVD niet in debat met JA21 en BBB.

Wat nou, 'democratie'? De verkiezingsdebatten van RTL - waar de zes grootste partijen aan het woord komen - zijn onderdeel geworden van de politieke traditie in Nederland, maar bij de komende verkiezingen laat de zender verstek gaan, meldt De Volkskrant.

De planning van RTL kwam namelijk eerst niet overeen met de agenda's van de politici - waarom zouden zij ook tijd vrijmaken tenslotte? Vervolgens was het een optie om het debat onder te brengen bij RTL-talkshow Jinek, maar de VVD voelde er niks voor om te moeten babbelen met Caroline van der Plas (BBB) en Joost Eerdmans (JA21), die naar voren waren geschoven vanwege de peilingen.

Ja, waarom ook een keer luisteren naar het volk en wat er speelt in het land? Binnen de VVD wordt overigens ontkend dat de partij verantwoordelijk is voor de neergang van het RTL-debat. Dat zal allemaal wel!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml