CDA roept dat ze een 'beter Nederland' wil
Binnenland

CDA roept dat ze een 'beter Nederland' wil.

Kent u het CDA nog? Nu nog wel, maar na de komende verkiezingen misschien niet meer. De christendemocraten hebben vandaag hun nieuwe verkiezingsprogramma gepresenteerd. Speerpunten zijn onder andere het herinvoeren van de basisbeurs voor studenten en het herinvoeren van de dienstplicht.

Het programma heet "Keuzes voor een beter Nederland", meldt de NOS. Na een korte analyse had het programma ook "Keuzes voor een links christelijk Nederland in 1950" kunnen heten. Naast het herinvoeren van het één en ander willen de christenen ook een basisverzekering tegen arbeidsongeschiktheid en een zorgbonus voor mantelzorgers.

Als volgende speerpunt wil het CDA meer geld voor defensie en veiligheid. Sybrand Buma komt bij de presentatie van het programma niet met een concrete oplossing tegen polarisatie in de samenleving.

Nog meer wel of niet

Het CDA wil af van het raadgevend referendum. Ook willen ze strafverdubbeling voor mensen die vaker hetzelfde criminele doen. De hypotheekrenteaftrek is iets waar ze hun handjes niet aan willen branden en dus moet die zo blijven zoals die is. 

Om de gristelijke waarden hoog te houden willen ze eigenlijk vooral de Zondagswet behouden. Vrije keuze blijft lastig wanneer je gelooft in iets wat niet bestaat.

Tot slot

Tenslotte wil het Christen Democratische Appèl opnieuw proberen de suikerbelasting in te voeren.

Alle artikelen geladen. Overzicht →