Upd: Samsung stopt helemaal met Note 7
Tech

Upd: Samsung stopt helemaal met Note 7.

Vanwege de explosieve stijging van het aantal ploffende Samsung Galaxy Note 7's heeft de Zuid-Koreaanse telefoonbakker besloten om de gehele verkoop van het explosief op te schorten. Samsung stopt inmiddels helemaal met de Note 7.

De productie van de kiloknallers werd gisteren al stilgelegd, maar dat vind Samsung een niet afdoende maatregel en legt nu de gehele verkoop stil.

Kort na de lancering van de Note 7 doken in verschillende landen verhalen op over spontaan ontbrandende of exploderende toestellen. Daarbij raakten mensen gewond, weet het ANP. De lancering in Nederland was daarom al uitgesteld.

Samsung heeft kort geprobeerd een omruilactie te houden, maar ook die toestellen lijken te exploderen. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant roept nu ook mensen die een Note 7 hebben om het toestel niet meer te gebruiken en uit te zetten zolang het onderzoek loopt.

Update 11.45

Samsung heeft aan Bloomberg laten weten helemaal te stoppen met de Galaxy Note 7. Het aandeel Samsung daalde vandaag al met 8 procent. De kosten worden daardoor geschat op zo'n 15 miljard euro.

Alle artikelen geladen. Overzicht →