Justitie faalt: verkrachter vrijgelaten zonder enkelband 

13 april 2018 - 10:49

Weer een voorbeeld van de falende rechtelijke macht in ons land. Dankzij een even ongelooflijke als pijnlijke blunder kon verkrachter Arthur C. zodra hij vervroegd werd vrijgelaten direct toeslaan en weer een slachtoffer maken.

Wat nog het ergste is, is dat deze man veroordeeld was tot het dragen van een enkelband omdat hij al eens eerder iemand had verkracht. Zo pakken we dat aan in ons landje: daders die de meest brute misdaden hebben begaan middels een enkelband laten re-integreren in de samenleving. 

Afijn, door miscommunicatie was de vogel echter al gevlogen voordat de enkelband kon worden aangebracht. Nog diezelfde dag maakte hij een slachtoffer: een jonge vrouw die hij gijzelde en verkrachtten in haar eigen woning. 

Rechtelijke macht = verziekte organisatie

Gebeurde allemaal in maart vorig jaar. Het Openbaar Ministerie schijnt ervan geleerd te hebben en wil C. nu 21 jaar achter de tralies hebben. Niettemin is de verontwaardiging groot. Ook in de politiek, bij PVV'er Gidi Markuszower bijvoorbeeld. Hij noemt het OM en de rechtelijke macht "verziekte organisaties waarin amper oog is voor de slachtoffers en de veiligheid van de maatschappij"

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie