Verkrachters NL'se vrouwen Antwerpen moeten de bak in
Binnenland

Verkrachters NL'se vrouwen Antwerpen moeten de bak in.

Weet u het nog, de verkrachting van twee Nederlandse meiden in Antwerpen door vier mannen? Welnu, een rechtbank in Antwerpen heeft deze vier verkrachters veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar.

Klinkt best veel, niet? Helaas is een gedeelte van die straf wel voorwaardelijk. Voor de een drie jaar, voor de drie anderen drie jaar en negen maanden. Ook is de straf veel lager dan de eis van het Openbaar Ministerie (zeven jaar cel), wel ontvangen de twee slachtoffers elk 12.000 euries als schadevergoeding voor wat hen is aangedaan.

Dat betreft namelijk het volgende: de vrouwen zijn misbruikt op hun hotelkamer toen ze een weekendje doorbrachten in de Belgische stad. Zij hadden na een bezoek aan een nachtclub een lift gekregen van twee van de mannen. Die vergrepen zich vervolgens aan de slachtoffers. In de loop van de nacht werden nog twee mannen binnengelaten.

Zelf ontkenden de mannen natuurlijk dat er sprake was van gedwongen seks. Een van hen zei zelfs helemaal geen seks met de vrouwen te hebben gehad. De Nederlandse vrouwen dachten zelf dat ze gedrogeerd waren, maar dat is niet bewezen. Ze hadden wel veel gedronken en er zouden ook sporen van cocaïne zijn teruggevonden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →