'Verkrachting Willie Dille per foto's vastgelegd'
Binnenland

'Verkrachting Willie Dille per foto's vastgelegd'.

PVV-raadslid Karen Gerbrands heeft fel uitgehaald naar de Haagse burgemeester Pauline Krikke inzake de verkrachting van de inmiddels overleden Willie Dille. Gerbrands beweert dat Krikke de schijn ophoudt, door net te doen alsof zij niet wist waarom Dille aangifte wilde doen, terwijl zij dit volgens Gerbrands heel goed weet en dus keihard liegt.

"Ze loog in haar verklaring. Dat wist zij namelijk wel, want dat is haar meerdere keren verteld. Door mij en door Willie", aldus Gerbrands tegenover De Telegraaf. Gerbrands: "Dan gaan mijn haren recht overeind staan. Daar word ik zo boos van." Volgens de PVV-politica zijn politie, justitie en de burgemeester "over elkaar heen gestruikeld om hun straatje schoon te vegen" en wordt de schuld nu bij Dille gelegd.

Maar er is meer aan de hand. Volgens Gerbrands is er fotomateriaal beschikbaar van de verkrachting van haar collega. De beelden zouden door de daders zelf gemaakt zijn. Gerbrands: "Er is toch wel een cyberafdeling die de foto's moet kunnen vinden?"

Zaak zou niet binnenskamers blijven

Dille zou volgens Gerbrands geen aangifte hebben gedaan omdat de politie haar niet kon garanderen dat de zaak binnenskamers zou blijven. In een poging haar kinderen te beschermen zou Dille vervolgens hebben afgezien van een aangifte.

Ook zou een politieman zich laatdunkend tegenover Dille hebben uitgelaten. Hij zou gezegd hebben: "Ja joh, als je mijn vrouw zou zijn zou ik adviseren om geen aangifte te doen."

Gerbrands kan er met haar pet niet bij dat zowel de politiek als justitie elke vorm van onderzoek weigert naar de gang van zaken rondom de dood van Dille, maar beseft dat alleen het Openbaar Ministerie in de positie is een eventueel onderzoek te starten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →