Verliefde pyromaan (79) heeft vurige wens, ziet vuur geblust worden
Binnenland

Verliefde pyromaan (79) heeft vurige wens, ziet vuur geblust worden.

Een bejaarde, verliefde, rare man van 79 lentes jong uit het Brabantse Boxtel moet van de rechtbank drie jaar de gevangenis in vanwege de brand die hij stichtte bij een massagesalon in januari dit jaar.

Het verhaal zit nogal vreemd in elkaar. De man ging geregeld naar de salon voor een massage, maar werd op een dag verliefd op een medewerkster.

Hij eiste daarop dat de vrouw haar werkzaamheden neer zou leggen, desnoods gedwongen. Om dit voor elkaar te kunnen boksen ging de man ver, heel erg ver, te ver.

Brieven en naakfoto's

Zo stuurde hij brieven (typisch 79-jarigen gedrag, wie stuurt er nu nog brieven anno 2018?) naar de ouders van de vrouw, waarin hij hun dochter betichtte van 'erotische werkzaamheden' en hing hij naaktfoto's van zijn beoogde liefje met daarbij beledigende teksten op.

Burn, baby, burn

Toen alle moeite nog steeds tevergeefs bleek, ging de man over op plan C: de brand in de salon. Tot de grond. Hij was alleen even vergeten, dat heb je weleens op die leeftijd, dat er studenten boven de salon wonen. Of het interesseerde hem gewoon niet.

Held-student red iedereen

Dankzij een oplettende student, die de man bezig hoorde, kunnen de bewoners het nog navertellen. Nadat hij alarm geslagen had kon iedereen boven de zaak een brandladder ontvluchten. En zo kent het massagesalon-verhaal voor de bejaarde fikkiestoker in ieder geval geenĀ happy end.

Alle artikelen geladen. Overzicht →