Verliefde vliegveldbewoner belandt in Chinees ziekenhuis
Raar

Verliefde vliegveldbewoner belandt in Chinees ziekenhuis.

Een 41-jarige Amsterdammer vertrok twee weken geleden naar China om zijn 26-jarige internetliefde te ontmoeten. Toen zij niet op kwam dagen besloot hij maar op het vliegveld van Changsha te blijven tot Alice, de mogelijk niet-bestaande liefde van zijn leven, wel op kwam dagen.

Dat is om meer dan één reden niet zo'n goed idee. De man, die volgens Chinese media Alexander Pieter Cirk heet, is namelijk diabeticus, en dat combineert niet goed met overleven op instantnoedels. Volgens De Telegraaf is de man gisteren met spoed in het ziekenhuis opgenomen.

De krant van wakker Nederland ($$$) heeft ontdekt dat de man waarschijnlijk slachtoffer is geworden van oplichting. De foto van 'Alice' komt van een site waarop tal van gephotoshopte en in dezelfde kleding gestoken Chinese schonen op zoek zijn naar westerse mannen. Het profiel, aangemaakt vanuit Hong Kong, is inmiddels verwijderd.

Chinese media zouden Alice al hebben opgespoord. Ze dacht dat de afspraak met Alexander een grap was en is niet van plan alsnog op te komen dagen. "Dat wil ik niet, want ik vind het allemaal tamelijk eng. Bovendien ben ik herstellende van plastische chirurgie aan mijn gezicht."

Alle artikelen geladen. Overzicht →