Vermeende Twentse nazidocent: 'Het is een misverstand'
Binnenland

Vermeende Twentse nazidocent: 'Het is een misverstand'.

Geschiedenisleraar Michel Letteboer die deze week door het Twents Carmel College in Oldenzaal de laan werd uitgestuurd omdat hij er nazistische denkbeelden op zou nahouden, zegt dat hij geen rechts-extremist is. Het is allemaal een groot misverstand, aldus Letteboer.

"Ik ben geen nazidocent en geen rechts-extremist", zegt de gewezen leraar tegen Tubantia. Het zou allemaal één groot misverstand zijn. Letteboer is geen lid van de NVU en dat naar eigen zeggen ook nooit geweest. Wel had de geschiedenisleraar in het verleden interesse in het gedachtegoed van de Nederlandse Volksunie. "Vanuit die interesse ben ik bij een aantal demonstraties van de NVU geweest."

Letteboer zegt zich nooit schuldig te hebben gemaakt aan racistische uitingen in of buiten de lessen om. Wel heeft hij gezegd dat politiecommissarissen moeten worden opgehangen in hun cel, maar daar neemt de docent nu afstand van. Hij geeft toe dat het een domme uitspraak was.

Het Carmelcollege heeft Letteboer per brief laten weten dat ze de leraar vanwege zijn politieke voorkeuren ongeschikt vinden. Of Letteboer in beroep gaat tegen de school, weet hij nog niet. Dat zou namelijk een nogal dure grap worden en dat geld heeft hij niet. "Ik wil mijn naam absoluut gezuiverd hebben", besluit Letteboer.

Alle artikelen geladen. Overzicht →