Eurlings krijgt gewoon VOG ondanks strafblad 

20 september 2017 - 12:00

Het Limburgse IOC-lid Camiel Eurlings wordt geen strobreed in de weg gelegd om aan te blijven als bestuurder van de sportkoepel NOC-NSF. Dat de CDA'er in het bezit is van een strafblad wegens zware mishandeling van zijn ex-vriendin, is toch immers geen reden om hem een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te weigeren?

De mishandelingszaak is voor de buitenwereld trouwens nooit echt opgehelderd. Moest allemaal achter gesloten deuren. Wel zo fijn voor Camiel, die er met een onbekende schikking en 'justitiƫle aantekening' op zijn strafblad vanaf kwam.

Zijn ex-liefje, Tessa Rolink, kwam er minder goed vanaf. Het arme meisje hield een gebroken elleboog, een hersenschudding en diverse kneuzingen over aan de liefdesaffaire met de CDA'er.

Eerder dit jaar polste het bestuur van sportkoepel NOC-NSF informeel of Eurlings gewoon op wilde zouten niet terug wilde treden als sportbestuurder. Dat leek de voormalig ceo van KLM niets, waarop alle bestuursleden ineens een VOG moesten overleggen.

Dat de voormalig policticus de VOG dus alsnog heeft gekregen, is voor de algemeen directeur van NOC-NSF, Gerard Dielessen, een hele geruststelling. "Het gevoel van ongemak rond Eurlings is door zijn VOG voor mij persoonlijk verdwenen."

Natuurlijk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie