Veroordeelde hackers voor straf achter pc 

02 februari 2018 - 14:59

Goh, wat een ontzettende zware straf moet dit toch zijn geweest. Jongeren die een taakstraf hebben omdat ze ingebroken hebben in systemen mogen in Noord-Nederland achter de computer hun straf uitzitten. 

Zo hebben twee van deze puber-cybercriminelen deze 'straf' van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland, de Raad voor de Kinderbescherming en bureau HALT gekregen. Bij eentje was het omdat hij een website hackte en op die manier een lijst met e-mailadressen met wachtwoorden in handen kreeg. Een ander werd bestraft, omdat hij het netwerk van zijn middelbare school tijdelijk plat legde.

Als straf moesten de jonge hackers een beveiligingsplan en een sollicitatiebrief te schrijven. Hun werkstraf voerden zij uit bij ICT-bedrijven, zoals Insite Security. Dit gebeurde weliswaar tijdens de schoolvakantie, maar toch.

De jongens zeggen de periode wel degelijk als straf ervaren te hebben, dat zal best ja. Ondertussen konden ze wat extra beveiligingskennis opdoen. Strak plan nietwaar, want wat kan er nu misgaan als potentiële professionele hackers toegang hebben tot informatie over beveiliging? Helemaal niks toch?

Ach ja, we kunnen altijd nog de Russen de schuld geven als het fout gaat.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie