Verplichte vuurpijl-standaarden allemaal afgekeurd 

22 november 2018 - 15:34

De sinds dit jaar door het kabinet verplichte standaarden om vuurpijlen mee af te schieten zijn allemaal afgekeurd door de Inspectie Leefomgeving en Transport. Het materiaal zou niet stabiel genoeg zijn.

Die conclusie is vrij opzienbarend, omdat de branchevereniging claimt dat de standaarden al jaren zonder problemen gebruikt worden. "Nu opeens zijn deze niet stabiel. We zijn heel erg benieuwd hoe dit dan wordt getest en welke eisen er zijn gesteld. We zijn totaal verrast."

Hoe dan ook, ruim een maand voor het moment suprëme is het tijdstip van afkeuren op zijn minst ongelukkig te noemen. Eens te meer omdat vuurpijlen alleen verkocht mogen worden met een deugdelijke standaard.

De vraag rijst dan ook of er dit jaar wel vuurpijlen verkocht kunnen worden. In België en Duitsland is het geen probleem, maar dat heeft u niet van ons . Een woordvoerder van de Inspectie vertelt dat er alles aan wordt gedaan om nieuwe standaarden op korte termijn te testen. Al met al gaat het dus om tienduizenden standaarden die verstrekt moeten worden. Binnen een maand.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie