Verrassend: 'Als Hugo debat niet verprutst, steunt coalitie hem'

Verrassend: 'Als Hugo debat niet verprutst, steunt coalitie hem' 

07 april 2022 - 10:15

Nee dat is ook niet zo gek: de coalitiepartijen van minister Hugo de Jonge, die in het vorige kabinet ook al een coalitie vormden met Hugo de Jonge, lijken hem te steunen als de storm aan mondkapjesdeal-vragen over hem heen waait die hem te wachten staat in het debat van vandaag. Tenminste, als hij het niet verprutst.

Vandaag moet De Jonge zich verdedigen in de Tweede Kamer. Bij de regeringspartijen valt volgens RTL Nieuws te horen dat, als De Jonge het debat goed doet, hij weinig gevaar te duchten heeft van de coalitiepartijen. Nu is het natuurlijk de vraag wat dat betekent: 'goed doen' en 'niet verprutsen', is dat een dikke sorry voor het liegen? Is dat vragen goed pareren? Niet stotteren?

Maar goed. Vandaag is het debat dus. De coalitie zal in elk geval van hem willen horen hoe het toch kan dat hij zei niet betrokken te zijn geweest bij de mondkapjesdeal met Sywert en co., maar nu blijkt dat dit wél zo was. Hoe het kan dat hij ook zei niet betrokken te zijn geweest toen gesuggereerd werd dat hij wél betrokken was geweest? En hoe kan het dat hij de deal doorgedrukt heeft, terwijl binnen het ministerie alles en iedereen daar vraagtekens bij plaatste?

Leg dat maar eens uit. Grote vraag voor ons: blijft Hugo aan als minister?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml