Verschillende vluchten naar Turkije geschrapt
Buitenland

Verschillende vluchten naar Turkije geschrapt.

Veel reizigers staan vandaag op het punt af te reizen naar Turkije voor een welverdiende vakantie. Door de couppoging van gisterennacht is dat echter voor de meesten niet meer zo'n ideaal vakantieland. Ook is niet zeker of vluchten vertrekken. Schiphol adviseert reizigers om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Transavia liet vannacht al weten de ochtendvluchten te schrappen, meldt De Telegraaf. Het gaat om vijf vluchten die vanaf Schiphol zouden vertrekken naar verschillende bestemmingen in Turkije en om één vlucht die vanaf Rotterdam The Hague Airport zou vertrekken. 

KLM annuleerde ook een deel van haar vluchten. Een vlucht die vannacht onderweg was naar Istanbul, maakte rechtsomkeert naar Schiphol. 

De vluchten van Corendon vanaf Schiphol en Eindhoven gaan gewoon door. "Er is geen negatief reisadvies, dus vliegen we gewoon", aldus directeur Atilay Uslu. "We hebben alleen maar vluchten naar de kust en daar is helemaal niets aan de hand. De mensen willen ook gewoon op vakantie. We krijgen nauwelijks annuleringen binnen."

Het Europese reisconcern TUI laat weten dat vluchten naar Antalya, Bodrum, Dalaman en Izmir volgens schema worden uitgevoerd. Reizigers die dit weekend zouden vertrekken en niet meer naar Turkije willen afreizen, kunnen kosteloos annuleren of omboeken.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Istanbul en Ankara inmiddels aangepast. Alle niet-noodzakelijke reizen worden ontraden.

Meer lezen over ?
Alle artikelen geladen. Overzicht →