Versoepelen

Versoepelen 

03 mei 2021 - 10:39

Er zijn vele idioten die niet louter versoepelingen willen zien, maar wel degelijk de totale afschaffing van alle coronamaatregelen. Volgens mij krijgen die klootzakken binnenkort hun zin. Voorlopig moeten ook zij, de halvegare hitsers, het stellen met wat vesoepeld wordt.

Men mag thans in Nederland al op terrassen gaan zitten, in België mag het vanaf 8 mei. Daar begint de miserie al. Degenen die sinds anderhalf jaar niet meer buiten zijn gekomen, drommen als gekken huis uit om op het terras van om het even welk café of restaurant of snackbar of pitakrot te gaan zitten eten en drinken, alsof ze uitgehongerd zijn alsmede stervende van de dorst. En wat doen ze, terwijl ze vreten en zuipen? Elkaar besmetten. Dat ze een virus oplopen vanwege het naar binnen werken van een broodje kroket, dat kan hen geen reet schelen, zolang ze dat broodje kroket maar voor hun neus krijgen, en snel wat!

Na het sluitingsuur gaan ze verder de hort op, en in parken, bossen, wouden, heides en op pleinen en in straten gaan ze samenhokken, met goedkope pils, wijn en sterke drank in hun poten, en gedragen ze zich als het samenklevend gajes van voor de corona. Heb je gezien wat er gebeurde op Koningsdag in Nederland? In wezen gebeurde er niks, alleszins niks van betekenis waar de koning en z’n aanhang wat mee te maken had, behalve dat je kon merken dat sommige dochters van het koningspaar ernstig aan vetzucht beginnen te lijden, maar toch gebeurden er dingen: massa’s, horden, bendes door elkaar heen stromende niksnutten zorgden ervoor dat steden dichtslibden, en dat voor de zoveelste keer de politie moest uitrukken om, helaas te zelden met de wapenstok, het klootjesvolk duidelijk te maken dat we nog steeds middenin de mondiale covidellende zitten.

Het is simpelweg een feit dat het grootste deel van de bevolkingen in ongeveer alle landen besloten hebben om zich van dat covid geen zier meer aan te trekken, en hun regeringen hebben ongeveer hetzelfde besloten. Gooi heel de boel maar open! De mensen zijn de isolatie, de huidhonger en het gebrek aan contact beu! Er zijn er al meer dan drie miljoen ingeënt, dus de vaccinaties zorgen voor bescherming! Draag je mondkapje als je er zin in hebt, en als je er geen zin in hebt, veeg er dan je kont mee af! Vrijheid voor iedereen! Ja hoor, ga maar op de terrassen zitten, ga maar volop naar de school en de universiteit, ga maar naar de winkels, ga maar naar de kappers, ga maar naar de bordelen, ga maar naar je buren met je gezinnetje van ma en pa en de zes kindertjes, ga maar naar feesten en partijen, ga godverdomme maar naar de cultuurtempels, de operahuizen en de theaters, want we willen eindelijk wel weer eens een toneelstuk zien dat verschrikkelijk is, een stand-upcomedian zien die geen enkele grap heeft, een filharmonisch orkest zien dat zo vals klinkt alsof Beethoven en z’n collega’s hun symphonieën schreven terwijl ze zo bezopen en ongeïnspireerd waren als een in een volle emmer cognac verzuipende woelmuis.

Ja hoor, laten we de economie een nieuwe boost geven, en ons te pletter consumeren, bij voorkeur in showrooms waar we 500 aan elkaar geklitte wachtenden voor ons hebben. De cijfers die ondertussen niet al te steil naar beneden gaan? Ach, rot toch op met je cijfers. Wat telt is dat er slechts een klojo of vijftig à honderd sterven per dag, en die waren zonder corona ook wel doodgegaan, de obese longlijers. Kortom: weg met die slappe versoepelingen, leve de ongebreidelde anarchie!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.