Verstappen eist 350K van Picnic om reclame
Sport

Verstappen eist 350K van Picnic om reclame.

In de Jumbo-reclame scheurde de echte Max Verstappen door een woonwijk om boodschappen thuis te bezorgen, maar voor de reclame van Picnic gebruikte de online supermarkt afgelopen september een look-a-like van de jonge Formule 1-coureur. Deze look-a-like bezorgde alles ook nog eens op zijn dooie gemak. Picnic trok de reclame in, maar het management van Verstappen eist nu toch een bedrag van 350.000 euro.

Dit bedrag zou volgens Raymond Vermeulen, manager van Verstappen, het prijskaartje zijn geweest om de Red Bull-coureur in te huren voor Picnics filmpje. Het filmpje was volgens 1Limburg eigenlijk een parodie op de reclame van Jumbo, wiens busje ook bewust in beeld kwam bij de Picnic-reclame.

"Picnic heeft de look-a-like bewust gescout en ook heel slim het busje van Jumbo in beeld gebracht. Dit gaat niet alleen om de belangen van Max, maar ook om die van Red Bull en Jumbo. We willen voorkomen dat in de toekomst ook andere partijen misbruik maken van zijn rechten en aftasten hoe dat juridisch zit", aldus Raymond Vermeulen.

Hier de, inmiddels ingetrokken reclame:

Alle artikelen geladen. Overzicht →