'Verstappen hoort in psychiatrie'
Sport

'Verstappen hoort in psychiatrie'.

Harde woorden van voormalig Formule 1- coureur Niki Lauda. Hij vindt dat onze Max Verstappen thuishoort in een psychiatrische instelling. Dat zei de adviseur van Mercedes na de Grote Prijs van België, waarin Verstappen gisteren verbeten duels uitvocht met Kimi Räikkönen.

Räikkönen (Ferrari) riep over de boordradio dat Verstappen hem van de baan probeerde te rijden. Lauda, drievoudig wereldkampioen in de Formule 1, vindt dat Verstappen eens goed naar zijn rijstijl moet gaan kijken. "Hij hoort in de psychiatrie thuis als hij zegt dat Kimi schuldig is", zei Lauda bij de Duitse tv-zender RTL. "Coureurs moeten elkaar niet onnodig in gevaar brengen."

Met papa praten

Lauda vervolgt: "Hij ging ver over de limiet, terwijl dat niet nodig was. Die jongen mist überhaupt het inzicht om te zien dat hij iets fout heeft gedaan. Ik ga maar eens met zijn vader Jos praten", schrijft het ANP. 

Verstappen botste op Spa-Francorchamps al in de eerste bocht met Räikkönen, die op zijn beurt was aangetikt door teamgenoot Sebastian Vettel. Daarbij raakte de voorvleugel van de Red Bull van de Nederlander beschadigd. Later in de race vocht hij een duel op het scherpst van de snede uit met de Fin. "Zij hebben mijn race verziekt in bocht één, dan ga ik ze er echt niet voorbij laten", bromde Verstappen over de Ferrari's. "Ik rijd ze nog liever van de baan."

Op 't randje

De teambaas van Red Bull, Christian Horner, vindt niet dat de 18-jarige Limburger te ver is gegaan op het circuit in Spa. "Het was op het randje, maar niet eroverheen. Ook de wedstrijdleiding liet het onbestraft", zegt hij tegen de krant van wakker Nederland. "Ik heb Max geadviseerd zijn verblijfplaats volgende week voor de Italiaanse GP in Monza geheim te houden. Bij Ferrari zouden sommigen hem misschien nog wel even willen opzoeken…"

Alle artikelen geladen. Overzicht →