Vertrouweling Joran van der Sloot voor rechter
Binnenland

Vertrouweling Joran van der Sloot voor rechter.

Mogge, broeders en zusters. U kent hem vast allemaal nog wel: Patrick van der Eem, een veroordeelde drugscrimineel die tien jaar geleden door Peter R. de Vries werd ingezet in een ultieme poging de zaak Nathalee Holloway (De Vries won hier een Emmy-award mee) op te lossen. Van der Eem staat vandaag zélf voor de rechter op verdenking van betrokkenheid bij een ramkraak, vorig jaar september.

De inmiddels 45-jarige Antilliaanse Nederlander is allesbehalve een lieverdje. In zijn boek Overboord. Hoe ik Joran van der Sloot aan het praten kreeg, met voorwoord van Peter R. de Vries, beschrijft hij hoe hij op zijn vijftiende al in heroïne handelde en een vuurwapen bezat.

Anyway, vandaag mag hij verantwoording afleggen voor de gebeurtenis bij een juwelier in Apeldoorn, vorig jaar september. Destijds reden twee mannen met een gestolen auto op de pui van een juwelier in, nadat een eerdere poging (een maand daarvoor) mislukte.

De uithoorder van Joran is in ieder geval niet onbekend met ramkraken. Vier jaar geleden werd hij in hoger beroep tot tien maanden cel veroordeeld voor een ramkraak op, hoe triest, een kledingzaak.

Alle artikelen geladen. Overzicht →