'Vervolg alle vijf agenten in zaak Mitch'
Binnenland

'Vervolg alle vijf agenten in zaak Mitch'.

Alle vijf agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez op 27 juni vorig jaar in het Haagse Zuiderpark, moeten worden vervolgd. Dat vinden de nabestaanden van Henriquez, aldus hun advocaat Richard Korver.

Het OM besloot vandaag echter dat twee van de vijf betrokken agenten zich voor de strafrechter moeten verantwoorden voor hun rol bij de dramatisch afgelopen aanhouding. De drie anderen worden niet strafrechtelijk vervolgd. Volgens Korver willen de nabestaanden daarom een procedure bij het gerechtshof aanspannen. Die heeft als doel dat het hof bepaalt dat het OM de andere drie agenten toch moet vervolgen.

Kans gemist op hulp ter plekke 

De nabestaanden vinden dat alle betrokken agenten hadden moeten weigeren om Mitch Henriquez in een politiebus te vervoeren. "Het was immers klip en klaar dat Mitch buiten bewustzijn was", benadrukt Korver. "De ambtsinstructies schrijven dan voor dat een ambulance moet worden opgeroepen."

Er waren twee ambulances op het festivalterrein. Daarom had "ter plekke snel adequate medische hulp kunnen worden verleend", vindt de advocaat. Omdat de agenten Henriquez zelf naar het bureau hebben vervoerd, is volgens Korver kostbare tijd verloren gegaan. "De moeder, zussen en neef van Mitch menen daarom dat ook daarvoor vervolgd zou moeten worden."

Alle artikelen geladen. Overzicht →

  Registeren.

  Stop! Je bent nog niet helemaal klaar om te reaguren.

  • Klik op de activatielink in de e-mail.
  • Er verschijnt een melding dat de activatie gelukt is.
  • Je account is nu geactiveerd en je kunt reaguren.
  Sluiten